Albert van den Brink | architecten
Home    |  Projecten
Woning Leersum

Opgeleverd 2012

De villa manifesteert zich als een schuur en neemt daarmee een vanzelfsprekende plaats in in het landschap.
Gevels en constructie zijn van larixhout.
Gelamineerde spanten vormen de hoofdstructuur.
De dakbedekking is van zinken felsbanen.
Ruimtelijk is er een open structuur ontwikkeld met vides op de verdieping. De woonkamer heeft een glazen wand met uitzicht over het open land.

Duurzaam bouwen
De woning is zelfvoorzienend in energieverbruik en opgebouwd uit duurzame materialen.
Voor verwarming en koeling is gekozen voor een warmtepomp op basis van aardwarmte.
De energie voor het huis, inclusief de warmtepomp, wordt geleverd door een groot oppervlak aan zonnepanelen.
De gevel van de geheel in hout uitgevoerde woning bestaat uit houtskeletbouwelementen met thermisch onderbroken profielen.
Voor verlichting worden uitsluitend ledlampen toegepast.

Bekijk hier een film over het project.
Woning Leersum
Woning
            LeersumWoning LeersumWoning
            LeersumWoning LeersumWoning
            LeersumWoning LeersumWoning
            Leersum