Albert van den Brink | architecten
Home    |  Projecten
Renovatie Derkinderenstraat Amsterdam

Opdrachtgever:
de Alliantie Amsterdam
Opgeleverd: 2007

10 winkels,
50 appartementen sociale huur
9 grote mindervalidewoningen (MIVA)
10 appartementen vrije sector

De woningen op de begane grond hebben hun toegangsdeur aan de straat. Een nieuw trappenhuis met een brancardlift geeft via een toegevoegde galerij op de 3e woonlaag toegang tot de "optop" woningen. Deze opzet zorgt ervoor dat het gebruik van de bestaande trappenhuizen minder intensief is. Dit komt de beheersbaarheid ten goede.

De  2 gebouwen vormen samen met de nieuwbouw aan de A10 een architectonische eenheid. De buitenzijde van dit ensemble is uitgevoerd met een gladde antracietachtige gevelsteen, terwijl de binnenzijde met geëmailleerd glas en zinken felsbanen is bekleed.
Derkinderenstraat Amsterdam
Renovatie Derkinderenstraat Amsterdam Plan van
            EesterenRenovatie Derkinderenstraat Amsterdam OptoppenRenovatie Derkinderenstraat Amsterdam MIVA woningenRenovatie Derkinderenstraat Amsterdam Zinken gevelRenovatie Derkinderenstraat Amsterdam Glazen gevel